Belépés
Vadnyúl csokis mártásban
... csokoládébevonó, só, frissen őrölt bors, 5 nagy mogyoróhagyma, 20 dkg gesztenye.

Elkészítése:

A vöröshagymát, a sárgarépát és a zellert felkockázzuk, a fokhagymát meghámozzuk, a chilit félbevágjuk és kimagozzuk, a borókabogyókat szétnyomkodjuk. A zöldségkeverékhez hozzáadjuk még a rozmaringot, kakukkfüvet, babért, szemes borsot, szegfűszeget, fahéjat, s az eg...
Csokilikőr recept
...1 db csokimikulást 1/2 dl vízzel megolvasztunk, ha gyöngyözik hozzáadunk 1 késhegy gyömbért, 1 késhegy chilit, 1 csomag vaníliáscukrot és 1 evőkanál házipálinkát. Levesszük a tűzről és hozzákeverünk 1 dl langyos tejet.
Jó itvágyat!...
Portugál csirke
...

20 dkg rizs

A mártáshoz:

10 dkg vaj,

1 evőkanál citromlé



A nyolc darabra vágott csirkét megtisztítjuk, félretesszük. A chilit, a megtisztított, szétnyomott fokhagymát és az olaj felét gépben összemixeljük, a keveréket mély edénybe öntjük, és hozzáadjuk a megmaradt olajat. Megforgatjuk benne a csirkedarabokat, s...
Ropogós csirkeszárnyak
... apróra vágjuk, majd szétnyomkodjuk.

Elkészítés:
Nagyobb tálban kissé felverjük a tojásokat, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a keményítőt, a szójaszószt, a gyömbért, a chilit és csipetnyi őrölt borsot, sót. Jól összekeverjük, hogy sima palacsintatésztaszerű masszát kapjunk. A fűszeres masszába beleforgatjuk a csirkeszárnyakat (ügyeljünk arra, hogy mindenütt e...
Ropogós zöldségtekercsek
... megsütjük.





Egy tálban összekeverjük az apróra vágott gyömbért, a koriandert és a chilit, hozzáöntjük az olívaolajat, belefacsarjuk a grapefruit levét és összekeverjük. A grapefruit húsát kivájjuk, és apróra vágva a szószba tesszük, majd a grapefruit héjában tálaljuk a mártoga...
ropogós csirkeszárnyak
... apróra vágjuk, majd szétnyomkodjuk.

Elkészítés:
Nagyobb tálban kissé felverjük a tojásokat, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a keményítőt, a szójaszószt, a gyömbért, a chilit és csipetnyi őrölt borsot, sót. Jól összekeverjük, hogy sima palacsintatésztaszerű masszát kapjunk. A fűszeres masszába beleforgatjuk a csirkeszárnyakat (ügyeljünk arra, hogy mindenütt el...
portugál csirke
... kávéskanál só,
2 dl olívaolaj,
20 dkg rizs

A mártáshoz:
10 dkg vaj,
1 evőkanál citromlé

A nyolc darabra vágott csirkét megtisztítjuk, félretesszük. A chilit, a megtisztított, szétnyomott fokhagymát és az olaj felét gépben összemixeljük, a keveréket mély edénybe öntjük, és hozzáadjuk a megmaradt olajat. Megforgatjuk benne a csirkedarabokat,...
Készítsünk fűszerolajat!
... lehetnek: chili, fokhagyma, bazsalikom, egész bors, oregánó, babérlevél. Természetesen lehetünk itt is kreatívak, és készíthetünk saját ízlésünknek megfelelő fűszerkeveréket. Javaslom a chilit, a fokhagymát és a borsot nem mellőzni, mert azok olyan jóóók... Felhasználható: olaszos tésztákhoz, mediterrán salátákhoz, sütéskor, és tulajdonképpen minden esetben, amikor egy kicsit ki s...
Fűszeres burgonya chilis márto
... a mártogatót. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a hagymát és a fokhagymát, 5-10 percig pirítjuk, amíg megpuhul. Hozzáadjuk a paradicsomot a levével együtt. Belekeverjük a chilit és az ecetet. 10 percig kis lángon főzzük, amíg a keverék besűrűsödik, aztán ellenőrizzük a fűszerezést. Belekeverjük a friss koriandert, forrón kínáljuk a sült burgonyához. Sóval megszórva...
Thai spenótleves friss házi ..
...
lime-levelet (számoljuk meg mennyit!!),
thai citromfüvet (kapható már morzsolt, vagy egész változatban is, és szigorúan nem összekeverendő a hagyományos citromfűvel),
valamint csípős chilit.
Jó húsz percnyi főzés után a lime-leveleket kihalásszuk, ugyanígy járunk el a thai citromfűvel is, ha egészet és nem morzsoltat használtunk.
( vagy én csináltam g...
Májusi vitaminleves
... zöldséget, majd ismét felforraljuk. Ügyelünk rá, hogy a leves épp hogy csak forrni kezdjen - a friss zöldséget már nem főzzük puhára, ropogósan fogyasztjuk. A pikáns ízek kedvelői egy kis chilit adhatnak hozzá.

Tavaszi kínai saláta

Hozzávalók:

póréhagyma, kígyóuborka, retek, zellergumó, friss sárgarépa. Az öntethez: kb. 5 cm friss gyömbér (v...
Gaspacho
... elrendezve kínálhatunk mellé felszeletelt paprikát, paradicsomot, hagymát...
Sült hal savanyú paprikával
... felmetélt gyömbért, majd pároljuk egy percig. Adjuk hozzá a vékony csíkokra felvágott paprikákat...
Fűszeres camembert
... 1/2 tk. szemes bors, 2 gerezd fokhagyma, 8 cl száraz fehérbor, 2 ágacska kakukkfű, 4 ek. olaj, só.

Elkészítése:

A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, finomra vágjuk. A chilit megmossuk, felkarikázzuk. A fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, az olajon megpirítjuk. A paradicsomokat rövid időre forró vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk, magjukat eltávolítjuk, húsu...
Fűszeresen töltött sütőtök
... sütőtököt is, öntsünk rá 7,5 deci vizet, illetve azt is, amiben a gomba ázott. Forraljuk fel, kb. 10 percig lassú tűzön főzzük tovább. A gombát keverj...
Forró csoki chilivel
... ezzel sokkal szélesebb mosolyt csaltam az arcukra.
- Önnek természetesen. Meglepődött? - kérdezett vissza az idősebb.
- Hát nem is tudom, de majd megtudják, hogy zavaromba mennyi chilit sikerült a csokijukba tenni. Én méreg erősen szeretem...

Valahogy így kezdtem el magamat futtatni, hát ha már a pultosok a gyengéik, rajta, nem vagyok semmi jónak az elrontója....
Ők miért nem híznak?
... női nemi hormonokra, amelyek a bőr szépségéért felelősek.

Mindennapi isznak zöld teát, ami fokozza a szervezet által elégedett energia mennyiségét.

A csípős ízeket (a chilit és a paprikát), nemcsak ételeik, de italaik ízesítésére is használják, kedvencük a chilis feketekávé. A csípős fűszerek hatóanyagai csökkentik az éhségérzetet, serkentik az anyagcserét, é...
Karcsúsodj színdiétával!
... dkg zöldséget, vágd egyforma darabokra, párold meg egy evőkanál olívaolajon, ízesítsük sóval, borssal, fűszerekkel, majd turmixold össze. Ha csípősen szereted, főzz bele egy finomra vágott chilit is. Ha szükséges, felhígíthatod kevés instant zöldséglevessel.
Tápérték: 200 kcal
Uzsonna: Gyümölcstál
Ugyanaz, mint reggel, tehát 25 dkg gyümölcs, különböző színűek vegyes...
Szakácskönyv
... használj, melyek csillognak, akár a Hold.

Kedd - Mars

Csípős csemegék

Ez az erős, csípős ételek napja. Lehet szórni a borsot, az erős paprikát, a chilit - akár vadételekre is. Mindezt sok-sok hagymával, fokhagymával, zöldpaprikával, snidlinggel. Kedden az étkezést lezáró gyümölcs az ananász legyen. Gyógyteaként csalánt "kér" a Mars.
...
Vacsoracsata-Dénes-Főétel
... majd tegyük bele a kaffer citrom levét, a kockákra vágott paprikákat és a zöld borsót. Még adjuk hozzá a pálma cukrot és ízesítsük ízlés szerint halszósszal is. Majd tegyük bele a szárított chilit és a thai padlizsánt. Az édes bazsalikomot és a koriandert csak a végén, tálalás előtt adjuk hozzá.

Jázmin rizs

Elkészítési mód:

Tegyünk egy tálba...
1 2 3 ....19 20 ...29 30 ...38 39 40 
Címkék: zellert felkockázzuk, fokhagymát meghámozzuk, chilit félbevágjuk, borókabogyókat szétnyomkodjuk, zöldségkeverékhez hozzáadjuk, nyolc darabra, olaj felét, keveréket mély, megmaradt olajat, fűszeres masszába, tálban összekeverjük, apróra vágott, grapefruit levét, grapefruit húsát, szószba tesszük, grapefruit héjában, olajat serpenyőben, levével együtt, keverék besűrűsödik, friss koriandert, sült burgonyához, hagyományos citromfűvel, lime-leveleket kihalásszuk, thai citromfűvel, friss zöldséget, pikáns ízek, vékony csíkokra, hagymát megtisztítjuk, chilit megmossuk, fokhagymát megtisztítjuk, olajon megpirítjuk, paradicsomokat rövid, gomba ázott, gombát keverj, csokijukba tenni, szervezet által, csípős ízeket, chilis feketekávé, csípős fűszerek, evőkanál olívaolajon, finomra vágott, erős paprikát, étkezést lezáró, ananász legyen, kaffer citrom, kockákra vágott, zöld borsót, pálma cukrot, szárított chilit, thai padlizsánt, édes bazsalikomot, koriandert csak, csirkeszárnyakat, zöldségtekercsek, csirkedarabokat,
© 2013 TVN.HU Kft.