|
|
|
... csokoládébevonó, só, frissen őrölt bors, 5 nagy mogyoróhagyma, 20 dkg gesztenye.
Elkészítése:
A vöröshagymát, a sárgarépát és a zellert felkockázzuk, a fokhagymát meghámozzuk, a chilit félbevágjuk és kimagozzuk, a borókabogyókat szétnyomkodjuk. A zöldségkeverékhez hozzáadjuk még a rozmaringot, kakukkfüvet, babért, szemes borsot, szegfűszeget, fahéjat, s az eg... |
|
|
|
|
|
|
|
...1 db csokimikulást 1/2 dl vízzel megolvasztunk, ha gyöngyözik hozzáadunk 1 késhegy gyömbért, 1 késhegy chilit, 1 csomag vaníliáscukrot és 1 evőkanál házipálinkát. Levesszük a tűzről és hozzákeverünk 1 dl langyos tejet.
Jó itvágyat!... |
|
|
|
|
|
|
|
|
...
20 dkg rizs
A mártáshoz:
10 dkg vaj,
1 evőkanál citromlé
A nyolc darabra vágott csirkét megtisztítjuk, félretesszük. A chilit, a megtisztított, szétnyomott fokhagymát és az olaj felét gépben összemixeljük, a keveréket mély edénybe öntjük, és hozzáadjuk a megmaradt olajat. Megforgatjuk benne a csirkedarabokat, s... |
|
|
|
|
|
|
|
... apróra vágjuk, majd szétnyomkodjuk.
Elkészítés:
Nagyobb tálban kissé felverjük a tojásokat, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a keményítőt, a szójaszószt, a gyömbért, a chilit és csipetnyi őrölt borsot, sót. Jól összekeverjük, hogy sima palacsintatésztaszerű masszát kapjunk. A fűszeres masszába beleforgatjuk a csirkeszárnyakat (ügyeljünk arra, hogy mindenütt e... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... megsütjük.
Egy tálban összekeverjük az apróra vágott gyömbért, a koriandert és a chilit, hozzáöntjük az olívaolajat, belefacsarjuk a grapefruit levét és összekeverjük. A grapefruit húsát kivájjuk, és apróra vágva a szószba tesszük, majd a grapefruit héjában tálaljuk a mártoga... |
|
|
|
|
|
|
|
... apróra vágjuk, majd szétnyomkodjuk.
Elkészítés:
Nagyobb tálban kissé felverjük a tojásokat, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a keményítőt, a szójaszószt, a gyömbért, a chilit és csipetnyi őrölt borsot, sót. Jól összekeverjük, hogy sima palacsintatésztaszerű masszát kapjunk. A fűszeres masszába beleforgatjuk a csirkeszárnyakat (ügyeljünk arra, hogy mindenütt el... |
|
|
|
|
|
|
|
... kávéskanál só,
2 dl olívaolaj,
20 dkg rizs
A mártáshoz:
10 dkg vaj,
1 evőkanál citromlé
A nyolc darabra vágott csirkét megtisztítjuk, félretesszük. A chilit, a megtisztított, szétnyomott fokhagymát és az olaj felét gépben összemixeljük, a keveréket mély edénybe öntjük, és hozzáadjuk a megmaradt olajat. Megforgatjuk benne a csirkedarabokat,... |
|
|
|
|
|
|
|
... lehetnek: chili, fokhagyma, bazsalikom, egész bors, oregánó, babérlevél. Természetesen lehetünk itt is kreatívak, és készíthetünk saját ízlésünknek megfelelő fűszerkeveréket. Javaslom a chilit, a fokhagymát és a borsot nem mellőzni, mert azok olyan jóóók... Felhasználható: olaszos tésztákhoz, mediterrán salátákhoz, sütéskor, és tulajdonképpen minden esetben, amikor egy kicsit ki s... |
|
|
|
|
|
|
|
... a mártogatót. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a hagymát és a fokhagymát, 5-10 percig pirítjuk, amíg megpuhul. Hozzáadjuk a paradicsomot a levével együtt. Belekeverjük a chilit és az ecetet. 10 percig kis lángon főzzük, amíg a keverék besűrűsödik, aztán ellenőrizzük a fűszerezést. Belekeverjük a friss koriandert, forrón kínáljuk a sült burgonyához. Sóval megszórva... |
|
|
|
|
|
|
|
...
lime-levelet (számoljuk meg mennyit!!),
thai citromfüvet (kapható már morzsolt, vagy egész változatban is, és szigorúan nem összekeverendő a hagyományos citromfűvel),
valamint csípős chilit.
Jó húsz percnyi főzés után a lime-leveleket kihalásszuk, ugyanígy járunk el a thai citromfűvel is, ha egészet és nem morzsoltat használtunk.
( vagy én csináltam g... |
|
|
|
|
|
|
|
... zöldséget, majd ismét felforraljuk. Ügyelünk rá, hogy a leves épp hogy csak forrni kezdjen - a friss zöldséget már nem főzzük puhára, ropogósan fogyasztjuk. A pikáns ízek kedvelői egy kis chilit adhatnak hozzá.
Tavaszi kínai saláta
Hozzávalók:
póréhagyma, kígyóuborka, retek, zellergumó, friss sárgarépa. Az öntethez: kb. 5 cm friss gyömbér (v... |
|
|
|
|
|
|
|
... elrendezve kínálhatunk mellé felszeletelt paprikát, paradicsomot, hagymát... |
|
|
|
|
|
|
|
... felmetélt gyömbért, majd pároljuk egy percig. Adjuk hozzá a vékony csíkokra felvágott paprikákat... |
|
|
|
|
|
|
|
... 1/2 tk. szemes bors, 2 gerezd fokhagyma, 8 cl száraz fehérbor, 2 ágacska kakukkfű, 4 ek. olaj, só.
Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, finomra vágjuk. A chilit megmossuk, felkarikázzuk. A fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, az olajon megpirítjuk. A paradicsomokat rövid időre forró vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk, magjukat eltávolítjuk, húsu... |
|
|
|
|
|
|
|
... sütőtököt is, öntsünk rá 7,5 deci vizet, illetve azt is, amiben a gomba ázott. Forraljuk fel, kb. 10 percig lassú tűzön főzzük tovább. A gombát keverj... |
|
|
|
|
|
|
|
... ezzel sokkal szélesebb mosolyt csaltam az arcukra.
- Önnek természetesen. Meglepődött? - kérdezett vissza az idősebb.
- Hát nem is tudom, de majd megtudják, hogy zavaromba mennyi chilit sikerült a csokijukba tenni. Én méreg erősen szeretem...
Valahogy így kezdtem el magamat futtatni, hát ha már a pultosok a gyengéik, rajta, nem vagyok semmi jónak az elrontója.... |
|
|
|
|
|
|
|
... női nemi hormonokra, amelyek a bőr szépségéért felelősek.
Mindennapi isznak zöld teát, ami fokozza a szervezet által elégedett energia mennyiségét.
A csípős ízeket (a chilit és a paprikát), nemcsak ételeik, de italaik ízesítésére is használják, kedvencük a chilis feketekávé. A csípős fűszerek hatóanyagai csökkentik az éhségérzetet, serkentik az anyagcserét, é... |
|
|
|
|
|
|
|
... dkg zöldséget, vágd egyforma darabokra, párold meg egy evőkanál olívaolajon, ízesítsük sóval, borssal, fűszerekkel, majd turmixold össze. Ha csípősen szereted, főzz bele egy finomra vágott chilit is. Ha szükséges, felhígíthatod kevés instant zöldséglevessel.
Tápérték: 200 kcal
Uzsonna: Gyümölcstál
Ugyanaz, mint reggel, tehát 25 dkg gyümölcs, különböző színűek vegyes... |
|
|
|
|
|
|
|
... használj, melyek csillognak, akár a Hold.
Kedd - Mars
Csípős csemegék
Ez az erős, csípős ételek napja. Lehet szórni a borsot, az erős paprikát, a chilit - akár vadételekre is. Mindezt sok-sok hagymával, fokhagymával, zöldpaprikával, snidlinggel. Kedden az étkezést lezáró gyümölcs az ananász legyen. Gyógyteaként csalánt "kér" a Mars.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... majd tegyük bele a kaffer citrom levét, a kockákra vágott paprikákat és a zöld borsót. Még adjuk hozzá a pálma cukrot és ízesítsük ízlés szerint halszósszal is. Majd tegyük bele a szárított chilit és a thai padlizsánt. Az édes bazsalikomot és a koriandert csak a végén, tálalás előtt adjuk hozzá.
Jázmin rizs
Elkészítési mód:
Tegyünk egy tálba... |
|
|
|
|
|